Ontwerp

Bij het maken van een goed ontwerp voor uw tuin zijn er veel verschillende mogelijkheden. Veelal hangt het ontwerp van uw tuin samen met uw persoonlijke wensen. Graag helpen wij u met het maken van keuzes voor uw tuin door het geven van advies op maat. Voor het ontwerpen van uw tuin kan een vrijblijvend gesprek aan worden gevraagd, waarin uw wensen in kaart gebracht kunnen worden. Hierop kunnen wij een gedetailleerd 3D ontwerp baseren, deze kunnen wij uitbreiden met een beplantingsplan en mogelijk verlichtingsplan.


Aanleg

Grondwerk

Voordat begonnen kan worden aan het renoveren of aanleggen van uw droomtuin, wordt door Art gardens eerst bekeken wat voor grondwerk er nodig is. Aangezien grondwerk de basis is van een compleet tuinplan. De grondsoort wordt beoordeeld en er wordt bekeken wat voor materialen hier het beste bij passen. Hierna maken wij de basis van uw tuin in orde om met de heropbouw te beginnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitgraven van de tuin of het aanleggen van een drainage-systeem.

Straatwerk

Een strakke oprit of een groot terras? Voor al uw straatwerk bent u bij Art gardens aan het juiste adres. Wij zijn bedreven in het aanleggen van sierstraatwerk met diverse materialen.

(Zwem)vijvers

Het hele jaar door genieten van de natuurlijke uitstraling van uw tuin en met warm weer een verfrissende duik nemen. Zwemvijvers zijn een meer ecologisch verantwoord alternatief voor een zwembad in uw tuin. Dit omdat een zwemvijver in feite een natuurlijk zwembad is waar geen chloor aan te pas komt. Art gardens is een groot voorstander van het gebruik van duurzame materialen en producten. Hierdoor zijn wij onder andere ook gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers. Vanzelfsprekend leggen wij ook reguliere vijvers aan.

Houtwerk

Bij Art gardens werken wij met verschillende houtsoorten, om zo een product af te leveren wat het beste bij uw tuin past en waar u zo lang mogelijk plezier van heeft. Verschillende mogelijkheden waarbij gebruik gemaakt kan worden van hout zijn bijvoorbeeld: schuttingen, veranda's, pergola's, vlonders of overkappingen.

Beplanting 

Beplanting is bijna vanzelfsprekend als het om een veelzijdige tuin gaat. Echter komt er bij een goede beplanting heel wat kijken. Voldoende plantenkennis is nodig om een beplantingsplan op maat te maken, zodat u zo lang mogelijk van de beplanting in uw tuin kunt genieten. Hierbij spelen de seizoenen, bodemgesteldheid en plantensoorten een grote rol. Bij Art gardens hebben wij voldoende expertise in huis om ervoor te zorgen dat de beplanting in uw tuin bij uw persoonlijke wensen past.

Daktuinen

Daktuinen en dakterrassen zijn de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Door de steeds voller wordende bebouwing in Nederland wordt de behoefte naar groen steeds groter. Een groendak heeft veel verschillende voordelen zoals: extra woon- , werk- en recreatieoppervlak. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos, van een sedumdak tot een dak-moestuin. Een daktuin is "de manier" voor het vergroenen van uw leefomgeving.
Art gardens is gespecialiseerd in het aanleggen van verschillende soorten daktuinen, hierover geven wij u graag persoonlijk advies op maat.

  • Sedumdak
  • Dakterras
  • Natuurdak
  • Dakpark
  • Verticale tuinen
  • Hangende tuinen

Renovatie

Na een tijd genoten te hebben van uw tuin heeft deze soms een opfrisbeurt nodig, bepaalde onderdelen hebben dan hun beste tijd gehad. Niet alleen veroudering is een reden voor een tuinrenovatie. Misschien heeft u genoeg van de indeling van uw tuin of wilt u alleen bepaalde delen van de tuin veranderen. Ook als uw huidige tuin aangelegd is door een andere hovenier, is dit voor ons geen probleem. Door onze ruime kennis over materialen en planten kunnen wij uw tuin naar wens renoveren.

Buitenverlichting

Bij Art gardens vinden wij het belangrijk dat u zowel overdag als 's avonds optimaal van uw droomtuin kunt genieten. Door met kwalitatief goede buitenverlichting te werken met bijvoorbeeld bewegingssensoren of tijdsschakelaars blijft uw tuin ook in het donker zijn charme behouden.


Onderhoud

Snoei werkzaamheden

Een strakke haag,  het snoeien van heesters of vaste planten. Wij kunnen dat verzorgen. Ook bieden wij complete boomverzorging aan.  Het planten, overplaatsen, snoeien of het volledig kappen van bomen. Wij staan graag voor u klaar.

Het jaar rond een nette tuin

Bij Art gardens kennen wij de behoefte van uw tuin als geen ander. Of het nu gaat om snoeiwerk, verticuteren of bemesten, het gehele jaar door kunnen wij u het onderhoud van uw tuin uit handen nemen. Doordat wij kennis hebben van planten door de seizoenen heen, kunnen wij passend advies geven over het onderhoud van uw tuin. Hierbij kunt u zelf aangeven in welke mate u hierin een rol wilt spelen.  Van wekelijks onderhoud tot één keer per jaar. Waar de tuin ook maar om vraagt en wat uw wensen zijn. Dit alles is mogelijk, eventueel in de vorm van een onderhoudscontract.